روی ادامه مطلب کلیک کنید
ادامه مطلب ...
دوست مجازی من...
چند وقت است برایت مینویسم
و تو میخوانی
وگاهی تو مینویسی و من میخوانم
دوست مــــــــــجازی من
این روزها درد دلهایمان را
به زبان نمی آوریم
تایپ میکنیم
مانده ایم اگر این دنیای مجازی نبود
روی دیوار احساس چه کسی مینوشتیم
نامت زیباست اما افسوس مجازی هستی
پشت هر یک از این نوشته ها یک نفرنشسته است
میخواند،فکر میکند،گاهی هم گریه میکند،یا میخندد
برای چند دقیقه هم که باشد از دنیای واقعی مرخصی میگیری
مینشینی برای دل خودت
گاهی هم شب و روز میچرخی در این دنیای رمز دار
ولی میدانم
قدر تمام لبخندهایت تنها هستی
اگر همدمی بود که مجازی نمیشدی
دوست مــــــــــجازی من
گاهی آنقدر بیخود میشویم بین یک دنیا دروغ و اعتقاد
فراموش میکنیم خودمان را
دور میزنیم منطق و باورهایمان را
میخندیم/گاهی هم دروغ میگوییم
نمیدانم....
شاید این معجزه ی مـــــجازی بودنت باشد
دوست مجازی من
بودنت را قدر میدانم
آیا فروش مرغهای باز، مجاز است؟
طبق قانون، فروش و عرضه مرغهای باز در فروشگاههای گوشت و مواد غذایی ممنوع
است. آخرین استانی که بعد از کلی کشمکش، مرغ را بهصورت بستهبندی روانه بازار کرد،
استان تهران بود. از آن به بعد، عرضه هرگونه مرغ یا اعضای آن بهصورت باز و فلهای
در تمام استانهای کشور ممنوع شد. اگر مرغهای باز و بدون بستهبندی در فروشگاهی
مشاهده کردید، باید بدانید آن فروشگاه، کار خلاف قانون انجام میدهد و سازمان
دامپزشکی در صورت اطلاع از این موضوع، با آن برخورد قانونی خواهدکرد. از طرف دیگر،
خردکردن مرغ و فروش تکههای آن بهصورت باز و فلهای هم مجاز نیست. البته
فروشگاههایی که دامپزشک مقیم دارند، میتوانند بهصورت مجاز، کار تکهکردن و عرضه
تکههای مرغ را انجام دهند و حضور دامپزشک و مسئول فنی، فقط در برخی فروشگاههای
بزرگ عرضه گوشت میسر است و با اینکه تکهکردن مرغها (بدون نظارت دامپزشک و مسوول
فنی) ممنوع است، این کار در برخی مغازهها و دور از نظارت سازمان دامپزشکی هم انجام
میشود بنابراین، به خریداران عزیز توصیه میشود برای حفظ سلامت خود و اعضای
خانوادهشان از خرید مرغهای کامل یا قطعهشده باز و بدون نشان استاندارد و
مجوزهای بهداشتی خودداری کنند.
آیا گوشت مرغ، قسمت بهتر و بدتر دارد؟
نمیتوان گفت یک قسمت از گوشت مرغ، بهتر و یک قسمت آن بدتر است اما از نظر
تغذیهای، گوشت سینهمرغ حاوی پروتئین بیشتر و چربی کمتری است بنابراین مصرف آن
برای افرادی که میخواهند کالری کمتری در طول روز دریافت کنند، کسانی که چربی خون
بالایی دارند و ورزشکاران، مناسبتر است. این در حالی است که ران مرغ به دلیل
داشتن چربی بیشتر، کمی نرمتر و خوشمزهتر است. بههمین دلیل برخی افراد، تمایل
بیشتری به مصرف این قسمت از گوشت مرغ دارند. میزان آهن و روی موجود در ران مرغ هم
از سینه آن بیشتر است. با این حساب، رانمرغ را از نظر ارزش تغذیهای در مواردی،
بیشتر نزدیک به گوشتهای قرمز میدانند تا گوشتهای سفید. افراد مبتلا به
اسید
اوریک بالا، بهتر است به جای گوشتهای قرمز، از گوشت مرغ استفاده کنند. به بیماران
مبتلا به کمخونی هم توصیه میشود در کنار دارودرمانی، استفاده از گوشت ران مرغ را
هم در برنامه غذایی خود داشته باشند. بهطور کلی، هر ۱۰۰ گرم گوشت مرغ بدون چربی
حاوی ۲۰۰ کیلوکالری انرژی است.
آیا خوردن غضروفهای مرغ یا حتی استخوانهایی که در اثر حرارت دیدن در مرحله پخت، خیلی نرم شدهاند، مشکلی ایجاد نمیکند؟
بههیچوجه. خوردن غضروفها و استخوانهای ریز و نرم مرغ، نهتنها مشکلساز
نیست بلکه توصیه هم میشود. معمولا به مصرفکنندگان ماهیهای ساردین و انواع دیگر
ماهیهای ریز مانند کیلکا هم توصیه میکنیم که ماهی را خوب بپزند و با ستون
مهرههایشان که منبع بسیار خوبی برای دریافت کلسیم است، بخورند. این مساله در مورد
مرغ هم صدق میکند. یعنی استخوانهای ریز و نرم مرغ که در اثر فرایند پخت قابل
جویدن شدهاند، منبع خوبی از کلسیم و فسفر محسوب میشوند. ضمن اینکه بخشهای غضروفی
مرغ مانند غضروفهای موجود در ران، حاوی ترکیبهای پروتئینی هستند و خوردن آنها
بهشرطی که خوب پخته و نرم شده باشند، میتواند بسیار مفید باشد. در کشورهای دیگر،
نوعی مرغ پرورش داده میشود که بسیار ریز است و زمان پرورش کوتاهی دارد. جنس این
مرغ ریز و جوجهکبابی، بهگونهای است که هنگام پخت، استخوانهایش هم نرم و قابل
خوردن میشود. البته پرورش انبوه این نوع مرغ جوجهای در ایران راه نیفتاده و
امیدواریم به زودی این اتفاق بیفتد.
چرا برخی از قسمتهای گوشت مرغ، کبود و خونمرده است؟
گاهی شما هنگام پاک کردن مرغها، متوجه وجود خونمردگی یا کبودیهایی در
قسمت ران، بال و بازوی مرغ میشوید. ۲ دلیل مختلف برای ایجاد این کبودیها وجود
دارد؛ دلیل اول که رایجتر است، این است که هنگام جمعآوری مرغها در مرغداریها،
تمام چراغها را خاموش و فقط نور قرمزی را روشن میگذارند. مرغها نمیتوانند در
نور قرمز، محیط اطراف خود را ببینند و کور میشوند. زمانی که کارگران در شب
جمعآوری مرغها برای ارسال آنها به کشتارگاه، وارد سالن میشوند، مرغها شروع به
دویدن میکنند و در حین این کار، گاهی زیر دست و پای کارگران میمانند و عضوی از
آنها دچار کبودی میشود. گاهی هم بهدلیل بالا بودن سرعت خط کشتار در برخی
کشتارگاهها، قسمتهایی از بدن تعدادی از مرغها در دستگاه چیلر یا خنککننده گیر
میکند و کبود میشود. در هر صورت، این کبودی، کاملا فیزیکی است و نشانه بیماری
نیست. بههمین دلیل هم شما باید فقط قسمت کبودشده را بهخاطر فسادپذیری بالای آن و
بدطعم بودنش جدا کنید و دور بیندازید و با خیال راحت، بقیه گوشت را مصرف کنید.
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟
یکی از نکتههای مهمی که میتواند نشاندهنده کهنه بودن مرغ باشد، بوی
نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر میخواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید
قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ
است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بالهای آن شروع میشود. متاسفانه برخی مرغها
اول میمیرند و بعد ذبح میشوند. البته این اتفاق، بسیار بهندرت و آن هم در
مرغداریهای بدون نظارت که مرغ را بهصورت قاچاقی میکشند، میافتد. در هر صورت،
مرغی که ابتدا مرده باشد، محل برش گردن آن ملتهب و برجسته نیست. بوی نامطلوب محوطه
شکمی هم میتواند نشانه کهنه بودن مرغ باشد. سطح گوشت و پوست مرغ تازه، نباید حالت
لزج و چسبنده داشته باشد. چسبندگی سطح مرغ و تغییررنگ مرغ به رنگهای زرد و سبز نیز
نشاندهنده رشد میکروبی و کهنه بودن آن است.
منبع : هفته نامه سلامت
---------------------
مردی که همسرش را از دست داده بود دختر سه ساله اش را بسیــار دوست می داشت
دخترک به بیماری سختی مبتلا شد
پدر به هر دری زد تا کودک سلامتی اش را دوباره بدست بیاورد، هرچه پول داشت برای درمان او خرج کرد
ولی بیماری جان دخترک را گرفت و او مرد...
پدر در خانه اش را بست و گوشه گیر شد. با هیچکس صحبت نمی کرد
سرکار نمی رفت. دوستان و آشنایانش خیلی سعی کردند تا او را به زندگی عادی برگردانند
ولی موفق نشدند. شبی پدر رویای عجیبی دید، دید که در بهشت است
و صف منظمی از فرشتگان کوچک در جاده ای طلایی به سوی کاخی مجلل در حرکت هستند
همه فرشته های کوچک در حال شادی بودنند .
هر فرشته شمعی در دست داشت و شمع همه فرشتگان به جز یکی روشن بود
مرد جلوتر رفت و دید فرشته ای که شمعش خاموش است، همان دختر خودش است
پدر فرشته غمگینش را در آغوش گرفت و او را نوازش داد
از او پرسید : دلبندم، چرا غمگینی؟ چرا شمع تو خاموش است؟
دخترک به پدرش گفت: باباجان، هر وقت شمع من روشن می شود، اشکهای تو آن را خاموش می کند و
هر وقت تو دلتنگ می شوی، من هم غمگین می شوم هر وقت تو گوشه گیر می شوی من نیز گوشه
گیر می شوم نمی توانم همانند بقیه شاد باشم .
پدر در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود، از خواب پرید.
اشکهایش را پاک کرد، ناراحتی و غم را رها کرد و به زندگی عادی خود بازگشت.